Népművelő - Közművelődési előadó - Művelődési és felnőttképzési menedzser - Művelődésszervező - Andragógia - Kulturális mediáció - Emberi erőforrás tanácsadó - Andragógus tanár - Játék- és szabadidőszervező tanár - Közösségi művelődés tanár - Közösségszervezés
Back to Top
zskf_02

Egyetemünkön az Andragógia szakos képzés 2006 őszén indult el, bachelor szinten. Mindjárt levelező és nappali tagozaton egyaránt, s a kezdetektől két szakirányt hirdettünk, amelyek rendszeresen el is indultak.

A korábbi főiskolai Művelődésszervező szakok logikus folytatásaként a művelődésszervező szakirányt, illetve a felnőttképzési szervezőt hirdettük és indítottuk el – az évek folyamán hallgatóink elsősorban ezt az utóbbit választották. 2011-től beiktattuk a facilitátor specializációt is, amely több félévben sikeresen működött.
2010-től indult el Andragógia MA-képzésünk képzési vezető és geronto-andragógus szakirányokkal, mindkettőre nagyon jelentős az érdeklődés. Az egyetemi képzést elsősorban munkaerő-piaci résztvevőknek szánjuk, s ezért csak levelezőn hirdetjük.
A Kommunikáció- és Művelődéstudományi Intézetben jött létre a Gerontoedukációs Kutatóközpont, amely 2011-től koordinálja a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája szenior képzést, illetve a ZSKF szenior képzési rendszerét, amely immár 29 helyszínen több mint 3600 diákkal zajlik (2016 tavaszi adat).

Az Andragógia BA és MA szakokon az állásban lévő, vezető tanárok közül Dr. Dovala Márta pszichológiai és pedagógia tárgyakat, Dr. Zachár László felnőttképzési ismereteket, Sulyok Tamás e-learning-kurzusokat és Dr. Jászberényi József kultúrtörténeti és gerontagógia képzéseket vezet.

A BA és az MA szakon a felnőttképzési és művelődésszervezési piac számos ismert tekintélye tanított óraadóként a ZSKF-en, Csoma Gyulától Bajusz Kláráig, Soós Adriannától Sum Istvánig, Mayer Józseftől Singer Péterig.